Het gemeentebestuur van Westerlo doet op zaterdag 17 mei mee aan de internationale dag van homofobie en transfobie, door een grote regenboogvlag uit te hangen aan het gemeentehuis. Het provinciebestuur coördineert de actie. Holebi's en transgenders zijn jammer genoeg nog steeds het slachtoffer van discriminatie. 
"Holebi's en transgenders zijn al lang geen onbekenden meer, ze trouwen in ons gemeentehuis, hun kinderen gaan naar onze scholen, ze zijn graag actief in onze gemeenschap. Maar toch zijn ze een minderheid die nog vaak gediscrimineerd wordt, ook in ons land", zo zegt OCMW-voorzitter en schepen van Lokaal Welzijn Kristof Welters.
 
Het gemeentebestuur van Westerlo vindt het belangrijk dat holebi's en transgenders zich welkom voelen in onze gemeente. En verder wil Westerlo met het uithangen van de regenboogvlag de schandalige behandeling van holebi's in zovele landen aanklagen."In België is de wetgeving al vergevorderd, maar in vele landen is homoseksualiteit gewoonweg verboden, of krijgen holebi's zelfs de doodstraf", zo besluit Welters.